latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:42 | Autor: SRNA

Rešić: Prioritet - jačanje lokalnih zajednica

Ministar uprve i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je danas u Somboru da su za Srpsku prioritet sve aktivnosti kojima će biti ojačane lokalne zajednice.
Ministarka Lejla Rešić - Foto: RTRS
Ministarka Lejla RešićFoto: RTRS

- Mreža asocijacija lokalnih vlasti Јugoistočne Evrope i te kako nam je važna, jer je to odlična prilika da uspostavimo bolje veze koje će voditi do zajedničkih projekata - rekla je Rešićeva na Forumu žena načelnika lokalnih zajednica u Јugoistočnoj Evropi.

Rešićeva je naglasila da su načelnice opština iz Republike Srpske sa Savjetom Evrope pokrenule inicijativu o podršci ženama načelnicama, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

- Forum nam je jako bitan, jer ideja naših načelnica je već dovela do toga da potpišu sporazum sa Savjetom Evrope. Taj sporazum posebno akcentuje političko i ekonomsko jačanje žena i zato je i ovaj događaj u Somboru svojevrstan vid podrške tome - ukazala je Rešićeva.

Forumu prisustvuju 22 gradonačelnice/načelnice lokalnih zajednica u Јugoistočnoj Evropi, predstavnici Saveza opština i gradova iz devet zemalja ovog regiona, kao i skupština opština i UN.