latinica  ћирилица
04/12/2019 |  21:01 ⇒ 21:04 | Autor: SRNA

Vulin: Ponovljena Plenkovićeva laž neće postati istina

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, koliko god puta je ponovio hrvatski premijer Andrej Plenković.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je, reagujući na izjavu Plenkovića na samitu NATO-a u Londonu da se "Hrvatska sjeća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Slobodana Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpjela velike žrtve", istakao da hrvatski premijer treba da pomene srpske žrtve tokom građanskog rata u Hrvatskoj.

- Kada je već počeo da nabraja žrtve i posljedice građanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je mogao da pomene i da je iz Hrvatske protjerano gotovo 500.000 Srba državljana Hrvatske, samo u zločinačkoj akciji `Oluja` 250.000, te da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba - rekao je Vulin.

Vulin je naveo da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna "koliko vrede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba".

Plenković je, ukazuje Vulin, propustio da pomene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, dionice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća protjeranih Srba, državljana Hrvatske.