X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
04/12/2019 |  21:11 ⇒ 22:00 | Izvor: SRNA

Dodik: Nedeljko Mitrović ostaće upamćen kao veliki borac za pravdu i istinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Nedeljka Mitrovića, nekadašnjeg predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Dodik je naglasio da je sa velikom tugom i žaljenjem primio vijest o smrti Nedeljka Mitrovića koji će, kako je rekao, ostati upamćen kao veliki borac za istinu i pravdu.

On je istakao da je Mitrović dao veliki doprinos u traženju nestalih srpskih civila i boraca, te da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod i Organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila kojoj se predao u potpunosti i za koju je radio do posljednjeg trenutka.

- Potresen viješću o smrti ovog velikog i požrtvovanog čovjeka, primite izraze mog najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nedeljko Mitrović preminuo je danas u 78. godini nakon duže bolesti u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju.

Mitrović je u dva mandata obavljao funkciju predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. Bio je i potpredsjednik Udruženja porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske osnovanog 1996. godine.