X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
05/12/2019 |  10:07 ⇒ 10:27 | Izvor: B92

Šesti put zaredom – Novak Đoković!

Ko su najjači, najpoznatiji, najpopularniji i tržišno zanimljivi sportisti i sportistkinje i sportski klubovi u regionu ove godine?
Novak Đoković (Foto: B92) -
Novak Đoković (Foto: B92)

Dvanaesti put za redom u Sloveniji, a sedmi put u Srbiji i Hrvatskoj, Mediana Grupa (Institut za istraživanje potrošača, tržišta i medija) u saradnji sa agencijom Sport Media fokus, realizovala je kvantitativno istraživanje koje predstavlja najprepoznatljivije, najpopularnije, uspješne i marketinški zanimljive sportistkinje, sportiste i sportske klubove u ove tri države.

Istraživanje obuhvata sljedeće kategorije: "Svijest" ("Poznavanje"), "Transakciju" (znanje i praćenje rezultata), "Leading Edge Edge" (vodeći u svom sportu), "Zadovoljstvo sa postignutim rezultatima", "Uspjeh" (trenutni i potencijalni rezultati), "Ličnost" (zadovoljstvo, povjerenje), "Uključivanje u navijanje" i "Učešće fanova" (samo za klubove).

Ključni nalazi iz ove studije biće prikazani u nekoliko talasa. Ovom prilikom su predstavljeni rezultati vezani za najjači brend sportista u Srbiji.

Nagrada Sportski brend u kategoriji sportista u Srbiji pripao je teniskoj zvijezdi Novaku Đokoviću. Najbolji igrač svijeta osvojio je nagradu za najjači sportski brend među sportistima u Srbiji u 2019. godini.

Novak je ovo prestižno priznanje dobio šesti put za redom.