latinica  ћирилица
05/12/2019 |  10:50 | Autor: SRNA

Čubrilović: Nedeljko Mitrović - borac za prava i istinu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici Nedeljka Mitrovića, nekadašnjeg predsjednika republičke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je istakao da je Mitrović kao član Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Srpske u ovom sazivu, te dugogodišnji predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske bio beskompromisni borac za ostvarivanje prava onih koji su u temelje Srpske uzidali najvrednije što su mogli - vlastite živote.

- Mitrović je bio čovjek koji je svoj život posvetio borbi za prava njihovih porodica i borbi za istinu o stradanju srpskog naroda u proteklom odbrambeno- otadžbinskom ratu. Neka mu je vječna slava i hvala - naveo je Čubrilović u telegramu saučešća koji je uputio u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje lično ime.

Nekadašanji predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović preminuo je sinoć u Beogradu u 78. godini nakon duže bolesti.