latinica  ћирилица
05/12/2019 |  11:51 | Autor: SRNA

Milunović: Mitrović bio neumorni borac za pravdu

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović u telegramu saučešća porodici Nedeljka Mitrovića istakao je da će nekadašnjeg predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila pamititi kao borca za pravdu.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

- Mitrović će ostati upamćen kao dugogodišnji saradnik Ministarstva sa kojim smo zajedno radili na unapređenju prava i položaja porodica poginulih boraca i širenju istine o zločinima počinjenim nad srpskim narodom u Otadžbinskom, ali i Drugom svjetskom ratu - saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Milunović je istakao da će Mitrović ostati upamćen kao neumoran borac za pravdu i jednak odnos međunarodnih i institucija BiH prema svim žrtvama i procesu traženja nestalih boraca i civila.

- Njegova neumorna nastojanja na rasvjetljavanju istine o karakteru rata na ovim prostorima neće biti zaboravljena - naveo je Milunović u telegramu saučešća.

Nekadašanji predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović preminuo je sinoć u Beogradu u 78. godini nakon duže bolesti.