X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
05/12/2019 |  15:31 ⇒ 15:43 | Izvor: Agencije

Dan žalosti u Gradišci

Zbog pogibije učenika Tehničke škole u Gradišci Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18) u subotu će, najvjerovatnije, biti proglašen Dan žalosti u Gradišci, rekao je gradonačelnik Zoran Adžić.
Gradiška - Foto: Screenshot/YouTube
GradiškaFoto: Screenshot/YouTube

Dan žalosti  će biti proglašen na dan sahrane koja će najvjerovatnije biti održana u subotu - rekao je Adžić.

Povrijeđeni Kozomara i Stević nakon nesreće prevezeni su u Opštu bolnicu Gradiška gdje im je ukazana pomoć. Kozomari je polomljena ruka i operisan je, te zadržan u bolnici, dok je Stević pušten na kućno liječenje.

Sva četvorica učenika išli su u isto odjeljenje četvrtog razreda Tehničke škole. U ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi zavladali su šok, tuga, a odjeljenje koje su pohađali stradali raspušteno je i vjerovatno neće ni sutra ići u školu.

Ova tragedija desila se sinoć u mjestu Vrbaška kada su mladići automobilom "citroen“ sletjeli s puta. Vijest je zavila Gradišku u crno. Stradali mladići kobne večeri vraćali su se sa košarkaškog treninga u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj.

- Rekreativno su igrali košarku. Na povratku se desila tragedija. Nema riječi kojim se tragedija može opisati - ispričali su sagovornici iz Tehničke škole Gradiška.

Tragedija se desila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, a na mjestu nesreće od siline udara izbijeno je stablo hrasta.

Mještani Vrbaške kažu da je prizor na mjestu nesreće bio jeziv, a jedan od očevidaca je kazao da su se čuli i jauci.

- Oko ponoći čuo se strašan udar i kada smo izašli napolje od mraka nismo ništa vidjeli, ali su se čuli jaucui. Kada smo stigli na mjesto već je bila hitna pomoć tu - kazala je mještanka Vrbaške.

Dodala je da na mjestu na kome su stradali mladići česte nesreće i da je posljednjih godina tu stradalo više lica, piše Glas Srpske.