X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:55 | Izvor: SRNA

Sutra počinje izmještanje iz Vučjaka?

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nada se da će već sutra početi izmještanje migranata sa otvorenog prostora u kampu Vučjak, nedaleko od Bihaća, u prihvatne centre Bira kod ovog grada, Miral kod Velike Kladuše , te Ušivak kod Hadžića.
Migranti na Vučjaku - Foto: klix.ba
Migranti na VučjakuFoto: klix.ba

Mektić je rekao da je o problemu izbjeglica u BiH, sa akcentom na stanje u Vučjaku, danas u Sarajevu razgovarao sa komesarom za ljudska prava Savjeta Evrope Dunjom Mijatović i najavio za sutra sastanak sa predstavnicima Unsko-sanskog kantona.

U izjavi medijima Mektić je naveo da je Mijatovićevu informisao o tome da je Ministarstvo bezbjednosti ušlo u posjed kasarne u Blažuju i da od juče traje opremanje tog objekta.

- U vrlo kratkom vremenskom periodu, cijenim nekih 15 dana, biće stvoreni uslovi da počnemo prihvatati migrante u taj prihvatni centar - rekao je Mektić, zahvalivši federalnim vlastima što su dale na korištenje objekat u Blažuju.

On je dodao da će popodne sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije razgovarati o definisanju finansiranja potreba migranata u Blažuju, kao što su struja, voda, hrana, medicinska pomoć.

Mektić kaže da će, nakon izmještanja migranata iz Vučjaka, taj prostor biti zatvoren i očišćen.

Povezane vijesti:

Hitno zatvoriti kamp Vučjak, maloljetnici bez pratnje mogu u Salakovac