X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/12/2019 |  17:07 | Izvor: SRNA

Košarac uvjeren da će Tegeltija obaviti široke konsultacije

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac uvjeren je da će Zoran Tegeltija veoma brzo, u skladu sa potpisanom izjavom o partnerstvu ključnih struktura SNSD-a, HDZ-a i SDA, obaviti široke konsultacije o personalnim rješenjima za izbor novog saziva Savjeta ministara.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Ako sve bude teklo prema planu Savjet ministara bi trebalo da profunkcioniše do kraja godine, nakon što Predstavnički dom potvrdi imenovanje ministara - rekao je Košarac danas novinarima u Sarajevu nakon hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da je veoma značajno što SNSD ima dobar izbor za predsjedavajućeg Savjeta ministara - Zorana Tegletiju, što je danas ovaj dom i potvrdio.

- Tegeltija je kredibilan, to je čovjek koji ima kontinuitet u određenim procesima, i on je to danas potvrdio u okvirnom planu rada Savjeta ministara, sveobuhvatnim pristupom određenim problemima u BiH - rekao je Košarac.

On naglašava da je važno i to da je Tegeltija javno i transparentno rekao da je veoma bitno da bude obezbijeđen visok stepen saradnje vlasti različitih nivoa, u skladu sa ustavnim nadležnostima.

Košarac je podsjetio da, prema proceduri, sada slijede razgovori stranačkih kandidata za ministre sa članovima Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara, te provjere u Agenciji za istrage i zaštitu i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.