X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
05/12/2019 |  17:54 ⇒ 17:55 | Izvor: SRNA

Konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Predstavnički dom BiH - Foto: ilustracija
Predstavnički dom BiHFoto: ilustracija

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH izabrana je poslanik Alma Čolo, prvi zamjenik je Nikola Lovrinović, a drugi Obren Petrović.

Članovi ove komisije su i poslanici Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Safet Softić je predsjedavajući Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Obren Petrović, a drugi Darijana Filipović.

Članovi ove komisije su i Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

Predsjedavajući Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma je poslanik Vojin Mitrović, dok je prvi zamjenik Mijo Matanović, a drugi Edin Mušić.

Članovi Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma su i poslanici Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

Predrag Kožul je predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Dženan Đonlagić, a drugi Јakov Galić.

Članovi ove komisije su i poslanici Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma izabran je Nenad Nešić, prvi zamjenik je Nermin Mandra, a drugi Predrag Kožul.

Članovi ove komisije su i poslanici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.

Adil Osmanović je predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Snježana Novaković Bursać, a drugi Vlatko Glavaš.

Članovi ove komisije su i poslanici Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Јasmin Emrić i Vojin Mitrović.