latinica  ћирилица
05/12/2019 |  19:40 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Fond solidarnosti uplatio sredstva za Ivanino liječenje

Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu uplatio je danas Klinici za dječiju oknkologiju "Gustav Rosi" u Francuskoj 295.249 evra za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

Fond solidarnosti u potpunosti finansira njeno liječenje prema predračunu koji je dostavila francuska klinika. Nina Bjelogrlić, majka trogodišnje Ivane zahvalila se Fondu solidarnosti na uplaćenim sredstvima i svim ljudima koji su nizom akcija dali podršku za liječenje njene kćerke.

Govoreći o sredstvima koja su uplaćena u akciji Opštinskog odbora Crvenog krsta, Bjelogrlićeva je zahvalila svojim sugrađanima, ali i svim drugim u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu koju pomogli da se prikupi 200.000 KM.

Uz mnogo emocija i riječi zahvalnosti majka malog borca očekuje da će Ivana biti smještena u francusku kliniku već sljedeće sedmice.

- Oni su naveli u predračunu da u roku od 8 dana od momenta uplaćivanja da će Ivana dobiti termin da se smjesti u kliniku tako da se mi nadamo da to će biti sljedeće sedmice - kaže Ivanina majka.

Ivanina borba sa opakom bolešću u proteklih 20-ak dana pokrenula je nezaustavljivu lavinu podrške, izbrisala sve granice i spojila sve dobre i humane ljude u Srpskoj, BiH, regionu i šire...

U brojnim akcijama prikupljeno je oko 200 hiljada evra. Novac će biti upotrijebljen za dodatne troškove s obzirom da sredstva Fonda pokrivaju samo osnovno liječenje, dok za eventualne komplikacije, dodatne operacije, pretrage i snimanja, kao i transfuzije, hemoterapije ili neke druge zahvate, porodica sama snosi troškove. Sve što ostane biće usmjereno ka drugoj djeci koja dijele sudbinu hrabre Ivane i kojima je za liječenje ovakav vid pomoći neophodan.

Bjelogrlićeva je rekla da će sredstva koja ostanu od Ivaninog liječenja ići u humanitarne svrhe, za liječenje neke druge djece, kojih je, kako je rekla, nažalost mnogo.

S obzirom na uplaćena sredstva iz Fonda solidarnosti iz Crvenog krsta Istočne Ilidže najavljuju da će korigovati aktivnosti u vezi sa pomoći za Ivanino ličenje. Humanitarni broj, koncerti i već dogovorene aktivnosti biće održane.

Predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da će ova organizacija korigovati aktivnosti vezane za prikupljanje pomoći za Ivanino liječenje.

- Koncerti i neke druge aktivnosti koje su već dogovorene biće održani, ali će biti obustavljene one koje su tek u pripremnoj fazi - rekao je Skakavac, te dodao da će ova organizacija biti uz oboljelu djevojčicu sve do njenog izlječenja.

Ivani je u septembru prošle godine dijagnostifikovan karcinom bubrega, nakon čega je uslijedili operacija, hemio i terapije zračenjem. Nažalost, najnoviji kontrolni pregledi pokazali su da se bolest proširila. Sa željama da put ka izliječenju prođe što brže, djevojčici čarobnog osmijeha koja je ujedinila region stiže jedinstvena poruka – Srećno Ivana!