latinica  ћирилица
06/12/2019 |  11:29 | Autor: SRNA

Đapić javno prijeti Pupovcu zbog ćiriličnih bilborda

Predsjednički kandidat, biši "pravaš", Ante Đapić javno prijeti Miloradu Pupovcu zbog predizbornih plakata i bilborda štampanih na ćirilici i poručuje mu da "milosti više neće biti" i da mu se "ne piše dobro".

Srpsko nacionalno vijeće je, u sklopu programa "Da se bolje razumijemo", štampalo svoje verzije predizbornih bilborda glavnih kandidata za predsjednika Hrvatske tako što je njihove slogane i imena napisalo na ćirilici. 

- Milosti više neće biti, neće biti ni državnih uporišta, neće biti ni slabosti i nesnalaženja, neće biti ni raspoloženja za toleranciju tvojih političkih svinjarija - poručio je Đapić lideru Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu.

Đapić tvrdi da plakati na ćirilici zapravo znače - "ovo je Srbija". 

- U jeku kampanje za predsjednika Republike, države hrvatskog naroda, nezakonito javno komuniciraš na srpskom jeziku i pismu u zemlji i državi čija je ustavna obaveza hrvatski jezik i latinično pismo - poručuje Đapić Pupovcu.

On bilborde na ćirilici naziva "šamarom nacionalnim politikama i državnim institucijama" i poručuje da to "neće biti duga vijeka".

Đapić tvrdi da na taj načn Pupovac i Srbi bude hrvatski narod "kao što su to učinili devedesetih godina prošlog vijeka". 

- A tada vam se ne piše dobro - poručuje Đapić.

Ni drugi predsjenički kandidat Miroslav Škoro nema razumijevanja za "predsjedničke bilborde" na ćirilici i pita Pupovca - odakle mi novac.

SNV je štamapao plakate i bilborde predsjedničkih kandidata /sa njihovim predizbornim sloganima/ Kolinde Grabar - Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore na ćirilici, navode hrvatski portali.