latinica  ћирилица
06/12/2019 |  14:21 | Autor: SRNA

OC Јahorina: Sve spremno za novu ski-sezonu

Olimpijski centar "Јahorina" spremno dočekuje novu ski-sezonu, koja će sutra biti i zvanično otvorena puštanjem u rad novoizgrađene instalacije lifta "Sidro" Poljice, te paljenjem Olimpijske baklje koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu, izjavila je Srni portparol Centra Sanja Čeremidžić.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

- Najpoznatiji sportista u regionu i svjetski prvak u džudou Namanja Majdov imaće čast da sa ostalim olimpijcima sa područja našeg grada zapale baklju koja će označiti početak sezone i koja će gorjeti tokom cijele godine kao jedan od podsjetnika na, za nas veoma važnu, olimpijsku 1984. godinu - rekla je Čeremidžićeva.

Nakon zvaničnog dijela otvaranja u večernjim časovima, za brojne goste i posjetioce na Јahorini, na stazama za skijaše planirana je i dobra zabava.

Čeremidžičeva je naglasila da je Olimpijski centar "Јahorina" i ove godine prvi u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

Ona je dodala je da će od sutra, nakon zvaničnog otvaranja zimske ski-sezone, na sve ski-karte važiti popust od 50 odsto. 

- Trenutno su u pogonu šestosjed i lift "Poljice", kao i kompletna staza "Poljice". Već sada dobijamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana - navela je Čeremidžićeva.

U Olimpijskom centru su posebno ponosni i zadovoljni činjenicom što je Јahorina već početkom decembra privukla veliki broj gostiju koji su popunili više od 95 odsto smještajnih kapaciteta.

Čeremidžićeva je navela da prema najavama za predstojeću sezonu, već imaju "slatke muke" jer nedostaju smještajni kapaciteti u odnosu na interesovanje za ovu planinsku ljepoticu.

Ona je naglasila da gosti dolaze iz raznih krajeva svijeta - što zbog Јahorine i skijanja, što zbog svjetski poznate muzičke zvijezde Brajana Ferija, koji će sutra održati spektakularan koncert. 

- Interesovanje za koncert je ogromno i karte su unaprijed rasprodate, tako da je Јahorina još jednom prodala koncert prije njegovog početka. Nama je drago što ljudi prate ono što radimo i što vjeruju u Olimpijski centar i sadržaje koje za njih organizujemo - naglasila je Čeremidžićeva.

Ona je najavila da će Olimpijski centar u okviru predstojećih praznika organizovati tradicionalni prednovogodišnji koncert, na kojem će 28. decembra nastupiti Aca Lukas.