latinica  ћирилица
06/12/2019 |  16:31 ⇒ 16:45 | Autor: SRNA

Dogovorene aktivnosti za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca

Ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić danas je u Bratuncu razgovarao sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem i predstavnicima preduzeća "Putevi Republike Srpske" o izgradnji zaobilaznice oko ove opštine i njenom priključivanju na prilaz prema graničnom prelazu na novoizgrađenom mostu "Bratoljub".

Trninić je izrazio nadu da će formiranjem vlasti na nivou BiH biti brzo odobrena dodatna sredstva i izgrađen granični prelaz između Bratunca i Ljubovije kod "Bratoljuba" i naglasio da se zaobilaznicom žele preduprijediti gužve i zastoji saobraćaja.

- Želimo da budemo spremni da istovremeno bude izgrađena i zaobilaznica i preusmjeren saobraćaj da bismo rasteretili gradske ulice, jer će nakon puštanja u upotrebu novog mosta saobraćaj biti mnogo dinamičniji. Opština je završila obaveze u vezi sa tom izgradnjom i danas smo dogovarali sljedeće aktivnosti za raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije, a onda da izaberemo izvođača i počeno sa realizacijom - pojasnio je Trninić.

On je dodao da se u planovima preduzeća "Putevi Republike Srpske" od ranije nalazi izgradnja zaobilaznice oko Bratunca.

Mlađenović je potpisao Memorandum o aktivnostima za pripremu izgradnje zaobiolaznice, koji je ranije potpisao i direktor "Puteva" Nenad Nešić.

Načelnik opštine kaže da se nakon formiranja novog saziva Savjeta ministara očekuje početak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza između BiH i Srbije na Drini kod "Bratoljuba", te naveo da se već nekoliko mjeseci vode aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca, za čiju izgradnju je premijer Radovan Višković obećao pomoć Vlade Srpske.

- Želimo da stvorimo preduslove da sa izgradnjom graničnog prelaza bude izgrađena i zaobilaznica i resterećen saobraćaj kroz urbani dio Bratunca, te poveća bezbjednost. Nadam se da ćemo do kraja idueće godine taj projekat realizovati - istakao je Mlađenović.

On je ocijenio da je izgradnja zaobilaznice i bescarinske zone značajna i za regiju jer će biti omogućen brži i bezbjedniji prelaz preko graničnog prelaza, ali i za buduću industrijsku zonu koju planiraju graditi pored graničnog terminala i za koju već vlada veliko interesovanje privrednika.