X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/12/2019 |  19:36 ⇒ 19:38 | Izvor: SRNA

Dačić: Prljava igra Prištine

Podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još je jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da ne žele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaoštravanje situacije, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ivica Dačić (foto: Sputnik / Radoje Pantović) -
Ivica Dačić (foto: Sputnik / Radoje Pantović)

Šef srpske diplomatije je podnošenje krivične prijave u Prištini ocijenio i kao "vrhunac ludila i licemjerja".

- Cijeli svijet zna da u Račku nisu ubijeni civili, već pripadnici OVK, da je /bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosmetu/ Vilijem Voker nametnuo priču u zločinu nad civilima, da su /tadašnji američki predsjednik Bil Klinton/ i /tadašnji američki državni sekretar Medlin/ Olbrajtova govorili o masakru, iako to nije potvrđeno ni istragom /forenzičara iz Finske/ Helen Rante - rekao je Dačić.

On je ukazao da je čak i Haški tribunal odustao od te tačke optužnice protiv Slobodana Miloševića i da je ta laž o masakru nad civilima iskorištena kao neposredno opravdanje za agresiju i bombardovanje Srbije.

- Ta lažna država Kosovo je svoju propagandu bazirala na lažima, i nikakve krivične prijave ne mogu to da izmijene - rekao je Dačić za Tanjug.

On naglašava da nijedan međunarodni sud nije nikada presudio da je bio u pitanju, kako oni kažu, masakr nad civilima.

- Uostalom, na njihovim rukama su pronađene barutne čestice, što je dokaz da su koristili vatreno oružje, odnosno da nisu bili civili nego pripadnici OVK - naveo je Dačić.

Protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podnesena krivična prijava pred specijalnim tužilaštvom samoproglašenog Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", rekao je advokat Tom Gaši.