latinica  ћирилица
06/12/2019 |  19:41 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Od sljedeće sedmice na zadatku 322 kadeta Policijske akademije (FOTO)

U Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke održana je svečana promocija 322 kadeta 20. klase Јedinice za policijsku obuku Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Kadetima su na uspješno završenoj obuci, čestitali ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Radovan Višković.

Uz zvuke pjesme "Pukni zoro", kadeti 20. klase Policijske akademije okončali su školovanje.

Nakon trinaest i po mjeseci obuke, plavu uniformu danas je obuklo 322 mladića i djevojaka. Sada slijedi pravi ispit, jer je pred njima početak ozbiljnog rada.

Promocija 323 kadeta 20. klase Јedinice za policijsku obuku

Sljedeće sedmice očekuju ih prvi radni zadaci. Brinuće se o bezbjednosti svih građana Srpske.

- Na ovaj način dobijamo jedan novi potencijal u MUP-u, jednu novu snagu sa mladim policajcima koji će sa novim elanom da primjenjuju svoja ovlašćenja i da se brinu o bezbjednosti građana - naglasio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nove generacije u MUP-u, nova snaga toj instituciji, ali i cijeloj Republici Srpskoj, poručila je predsjednica Republike Srpske. Svojim radom, kaže, kadeti će doprinijeti jakoj i stabilnoj Republici Srpskoj.

Promocija 323 kadeta 20. klase Јedinice za policijsku obuku

- Oni danas ulaze u jednu novu fazu. To je profesionalna faza u njihovim životima. Biti policajac u Republici Srpskoj ne znači samo imati radno mjesto, već nositi uniformu s obilježjima Srpske i biti svjestan izazova - istakla je predsjednica Republike Srpske.

Republika Srpska suočena je sa mnogim izazovima, kao što su migrantska kriza i povratak islamista sa stranih ratišta, pred kojima ne treba zatvarati oči, poručio je premijer Srpske.

- Sve što radimo u institucijama Srpske kada materijalno i tehnički ojačavamo Ministarstvo, odgovori su na te izazove, kako bismo što prije i bolje zaštitili Republiku Srpsku i njene građane - rekao je Višković.

Ministar Lukač danas je naglasio da će naredne godine u Zalužanim početi izgradnja nove zgrade Policijske akadamije u Banjaluci.