latinica  ћирилица
07/12/2019 |  08:17 ⇒ 13:30 | Autor: SRNA

Na Јahorni počinje nova ski-sezona uz spektakularan koncert Brajana Ferija (FOTO)

Na Јahorini će danas zvanično biti otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta "Sidro" Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, dok je za večeras planiran koncert Brajana Ferija.
Brajan Feri na Јahorini (Foto: Fejsbuk/OC Јahorina) -
Brajan Feri na Јahorini (Foto: Fejsbuk/OC Јahorina)

Svjetski prvak u džudou Namanja Majdov sa ostalim olimpijcima sa područja Istočnog Sarajeva zapaliće baklju koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu.

Na svečanom otvaranju trebalo bi da se obrate direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora ovog centra Nedeljko Elek, te predstavnik kompanije "Dopelmayr" Bernard Keršbaum.

Nakon zvaničnog otvaranja zimske ski-sezone, danas će na sve ski-karte važiti popust od 50 odsto.

U večernjim časovima na stazama za skijaše planirana je i dobra zabava, a spektakularan koncert na Јahorini će održati i Brajan Feri.

U Olimpijskom centru "Јahorina" kažu da spremno dočekuju zvanični početak ski-sezone, te da su u pogonu šestosjed i lift "Poljice", kao i kompletna istoimena staza.

Centar "Јahorina" i ove godine prvi je u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

- Već sada dobijamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana - navela je portparol Olimpijskog centra "Јahorina" Sanja Čeremidžić.

Ona je najavila da će Olimpijski centar u okviru predstojećih praznika organizovati tradicionalni prednovogodišnji koncert, na kojem će 28. decembra nastupiti Aca Lukas.