latinica  ћирилица
07/12/2019 |  14:28 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

U nedjelju oblačno uz sunčane periode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će preovladavati promjenjivo oblačno i uglavnom suvo vrijeme uz kraće sunčane periode.

Ujutro će po kotlinama i riječnim dolinama biti magle ili niske oblačnosti, iz koje može padati slaba rosulja. Tokom dana očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčane periode. Oblačnije će biti krajem dana i tokom večeri, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar, južnog smjera.

Јutarnja temperatura vazduha od nula do šest, na planinama oko minus dva, a najviša dnevna od osam do 14, na planinama oko četiri stepena Celzijusova.

Novo naoblačenje sa padavinama očekuje se u ponedjeljak u drugom dijelu dana. U većini krajevima padaće kiša, a tokom večeri na planinama susnježica i snijeg. Snježni pokrivač formiraće se na području Sarajevsko-romanijske regije i na istoku.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, magle ima po kotlinama. Umjereno do pretežno oblačno je i u Hercegovini.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Sokolac dva, Rudo tri, Sarajevo, Višegrad, Foča i Ivan Sedlo četiri, Čemerno, Bugojno i Livno šest, Bijeljina, Gradiška, Kalinovik, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Prijedor, Han Pijesak, Šipovo, Novi Grad i Sanski Most osam, Srbac, Srebrenica i Gračanica devet, Doboj i Tuzla 10, Zvornik, Mostar i Široki Brijeg 11, Banjaluka i Bileća 12, Grudama i Ribnik 13, Neum i Bihać 14 i Trebinje 15 stepeni Celzijusovih.