latinica  ћирилица
08/12/2019 |  11:42 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

U Domu zdravlja u Ribniku obnovljen dio opreme

U Domu zdravlja u Ribniku obnovljen je dio opreme. Ova opština uskoro bi trebalo da dobije i sanitetsko vozilo. Završena je i druga faza izgradnje vatrogasnog doma.

Dom zdravlja u Ribniku vodi brigu o zdravlju pet hiljada stanovnika ove opštine. U toj ustanovi kažu da je jedan dio opreme veoma star i da su novi aparati bili prijeko potrebni.

- Dobili smo aparat za EKG, dva inhalatora i tri tlakomjera. To smo dobili od sredstava od opštine u vrijednosti od nekih 5.300 KM. Pomaže nam mnogo iz razloga što su aparati koju koristimo su stari 20 godina i često se kvare. To nam otežava funkcionisanje i povećava troškove i ovako ćemo omogućiti brže i kvalitetnije pružanje usluga našim pacijentima - navela je direktorka Doma zdravlja Ribnik Tatjana Kovačević.

U opštinskoj upravi ističu da bi uskoro, zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije, Ribnik trebalo da dobije novo sanitetsko vozilo vrijednosti oko sto hiljada maraka.

- Mi smo i ove godine planirali jedna sredstva za projekte pomoći kolektivima i ustanovama našim na području Ribnika, a i u pregovorima smo sa nekim evropskim fondovima da povučemo sredstva kako bi zajedno sa Domom zdravlja i još nekim drugim izvorima finansirali i riješili i ultrzvučni aparat - istakao je načelnik Ribnika Nebojša Karać.

Ribnik nema vatrogasnu jedinicu. Požare sada gase cisterne Šumskog gazdinstva. Zbog toga su odlučili da osnuju vatrogasnu jedinicu.

- Projekat izgradnje vatrogasnog doma rađen je u tri faze. Prve dvije faze su završene. Prva faza je bila izgradnja objekta i unutrašnje uređenje. Za te namjene uloženo je 180.000 maraka. Opština Ribnik je uložila svoja vlastita sredstva. Ostala je ta treća faza, vanjsko uređenje vatrogasnog doma. Budžetom za 2020. planirana su sredstva i za treću fazu - dodala je zamjenica načelnika Ribnika Daliborka Davidović.

U opštini kažu da bi vatrogasna jedinica trebalo da bude osnovana i opremljena polovinom sljedeće godine.