latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:07 ⇒ 14:12 | Autor: TANЈUG

Telekom Srbija poštuje autorska prava, tužiće one koji ih ne plaćaju

Kompanija Telekom Srbija je oduvijek podržavala zaštitu autorskih prava kao i sve organizacije koje štite ta prava. To je izjavio danas Vladimir Lučić, direktor i koordinator za internet i telekomunikaciju Telekoma Srbije.
Telekom Srbija  (Foto:mapio.net) -
Telekom Srbija (Foto:mapio.net)

On je za TV Prva rekao da Telekom Srbija ima sve ugovore koji štite autorska prava, ali da je u neravnopravnom položaju u tom smislu i zato će pokrenuti tužbe protiv onih koje ne plaćaju autorska prava.

Lučić je napomenuo da ćerka firma Telekoma HD-Win ulazi u neravnopravu borbu, pošto konkurent United media group, iako radi u Srbiji, ne plaća sva autorska prava. On je istakao da je to problem i da očekuje da će agencija za zaštitu konkurencije da zaštiti Telekom od te neravnopravne borbe, kao i da će kompanija pokrenuti tužbe protiv onih koji autorska prava ne poštuju i ne plaćaju.

Povodom navoda koji su se pojavili u nekim medijima u vezi s kopanjem ulica koje Telekom sprovodi u Beogradu, Lučić je kazao da kompanija ima sve potrebne dozvole za to i da ulazi u zgrade uz saglasnost svih stanara kako bi realizovala projekat optičkog interneta.

- Postigli smo da 400.000 korisnika može da se priključi na optički internet - rekao je Lučić, naglasivši da su druge velike kompanije mnogo ranije krenule u projekat optičkog interneta. Dodao je da razvoj optickog interneta doprinosi boljem kvalitetu servisa, kao i da je to bitno za razvoj 4G i 5G mreže, a donosi mnogo novog sadržaja i bolji kvalitet mobilne mreže.

Telekom je više nego duplirao za godinu dana broj korisnika i bilježi preko 10.000 novih korisnika mjesečno, istakao je Lučić i dodao da kompanija sada pokriva 42 posto TV učešća.

- U Crnoj Gori smo postali broj 1 mobilni operater - dodao je Lučić i naveo da je Telekom došao u dijaspori do 30.000 korisnika.