latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:55 | Autor: SRNA

Milinovićeva isključena iz HDZ-a zbog šovinističkih izjava

Član HDZ-a iz Rijeke Ivona Milinović, koja je javnosti poznata po šovinističkim izjavama protiv Srba, isključena je iz vladajuće stranke.
HDZ Hrvatska (Foto: kic-gospic.eu) -
HDZ Hrvatska (Foto: kic-gospic.eu)

Odluku o tome jednoglasno je donio Časni sud primorsko-goranskog HDZ-a, piše riječki "Novi list".

Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić kaže da mu je žao kada isključuju bilo kojeg člana stranke, ali da je u ovom slučaju odluka Časnog suda logičan epilog nečijih postupaka koji su za svaku osudu.

Milinovićeva, koja je član gradskog vijeća, kaže da nije dobila nikakvo službeno obavještenje o isključivanju iz stranke i da ne želi ništa da komentariše.

Novi list piše da je ovim okončana višemjesečna politička agonija koja je započela gostovanjem Milinovićeve u desničarskoj emisiji "Podkast Velebit" krajem septembra, gdje je govorila "o Srbima i vrbama".

Ona je na konferenciji za novinare prije mjesec i po dana, nakon što je podnijela ostavku na mjesto predsjednika Odbora Gradskog vijeća za nacionalne manjine, ocijenila da ne bi trebalo da bude nikakve prekršajne mjere, jer su njene izjave izvučene iz konteksta.

Milinovićeva je u desničarskoj emisiji "Podkast Velebit" rekla da u Rijeci živi 6,5 odsto Srba i da njima "ne trebaju nikakve vrbe", ali da je to možda potrebno po nekim selima u Dalmaciji, gdje ih ima 30, 40 odsto.