X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
08/12/2019 |  17:51 ⇒ 21:50 | Izvor: SRNA

Počinje izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Izmještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, prema informacijama bihaćke policije, trebalo da bi počne za nekoliko sati, javljaju federalni mediji.
Migranti na Vučjaku - Foto: klix.ba
Migranti na VučjakuFoto: klix.ba

Na sastanku ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, koji je održan u petak, rečeno je da će transport migranata iz kampa Vučjak u Blažuj početi 9. decembra.

U kasarnu Blažuj kod Sarajeva trebalo bi da bude prebačeno oko 350 migranata iz Vučjaka, čime će ovaj kamp biti raspušten.

Federalni mediji navode da je jedna grupa migranata danas pješke krenula iz Vučjaka na Plješevicu, planinu na granici između BiH i Hrvatske, kao i da je Granična policija BiH vratila grupu od 15 migranata.

Isti izvor dodaje da se migranti kreću prečicama i ranije utabanim šumskim putevima, sa kojih lako mogu da se sakriju u slučaju da ih vide granični policajci BiH.

Mnogi od migranata u kampu Vučjak danima su odbijali hranu i poručivali da ne žele da odu u druge kampove, jer je njihov cilj da odu u zemlje EU.

Mještani Blažuja u federalnoj opštini Ilidža najavili su juče da će blokirati put prema kasarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz Vučjaka.