latinica  ћирилица
08/12/2019 |  18:07 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Sahranjen Milko Čolaković

Na groblju Omarine u opštini Rudo danas je sahranjen nekadašnji načelnik ove opštine Milko Čolaković.

Prethodno je u Domu kulture u Rudom održana komemoracija, kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Obraćajući se na komemorativnom skupu, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković istakao je da će politički rad Milka Čolakovića biti zapamćeni samo po dobru u svemu što je radio i služiće kao primjer kako se treba odgovorno ophoditi prema ljudima i društvenoj zajednici.

- Iako je ovo tužan i pretežak trenutak za vas, njegovu porodicu i sve nas, njegove prijtelje moram istaći i prisjetiti se svega onoga što je Milka činilo, prije svega, dobrim ocem, suprugom, komšijom, prijteljem. Iskreno saosjećam s vama i znam da ne postoje riječi koje mogu ublažiti vašu bol. Izgubili ste člana porodice - supruga i oca, a mi iskrenog prijatelja i saradnika - istakao je Višković.

On je naglasio da je Milka poznavao i da zna koliko su mu porodica i porodične vrijednosti bile važne i da su predstavljale okosnica njegovog života.

- Kao porodičan i iznad svega dobar i pošten čovjek, kako je živio i radio za porodicu, tako se domaćinski i sa najvećim poštovanjem odosio i prema ljudima i opštini Rudo na čijem se čelu nalazio u najtežim vremenima. Јednako mu je bilo stalo do svakog čovjeka u Rudom i želio je da ovu opštinu razvije i da doprinese boljem životu svakog stanovnika ove lokalne zajednice - rekao je premijer Srpske.

On je podsjetio i da je Milko Čolaković bio prvi potpredsjednik SNSD-a, te da je njegov doprinos partiji nemjerljiv, jer je baštineći porodične vrijednost, isti takav odnos njegovao i u SNSD-u.

Višković je rekao da je, kroz rad u SNSD-u, davao nesebičan doprinos kreireanju politika u čijem je središtu bio čovjek, njegov bolji život i opstanak Republike Srpske.

- Dragi članovi porodice i njegovi prijatelji, primite izraze mog najdubljeg i iskrenog saučešća. Ponosni smo što smo bili Milkovi prijatelji i saradnici i nikada nećemo zboraviti njegovu dobrotu i plemenitost i sve što smo naučili od njega - rekao je Višković na komemoraciji.

Milko Čolaković preminuo je 6. decembra u 58. godini nakon duge i teške bolesti.

Rođen je 1961. godine u Priboju, osnovnu školu završio je u mjesnoj zajednici Štrpci, opština Rudo, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Čolaković je obavljao dužnost predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u aktuelnom sazivu Skupštine opštine Rudo.

Za načelnika opštine Rudo izabran je 2000. godine i tu dužnost obavljao je do 2011. godine. Nakon toga obavljao je i dužnost direktora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.