latinica  ћирилица
08/12/2019 |  20:06 | Autor: RTRS

Šešlije: Samohrani otac dobija novu kuću

Na pomolu je rješenje trajnog smještaja samohranog oca Duška Stojanovića iz Šešlija kod Doboja. Nakon što su premijer Radovan Višković i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić obećali pomoć, Duško i njegova dva sina našli su kuću u koji bi mogli uskoro da usele.

Novac za novu kuću porodice Stojanović je obezbijeđen, a dogovorena je i kupovina. Vlasnik kuće i zemljišta živi u inostranstvu, pa se čeka da se završi procedura oko papirologije. Duško je presrećan jer će konačno sinovima moći da obezbijedi uslovan smještaj.

Kupovinu kuće koju su Stojanovići odabrali pomoći će premijer Radovan Višković i grad Doboj.

- Premijer je obezbijedio 20.000 KM, mi smo obezbijedili 10.000, i sada je na porodici Stojanović je da oni odaberu, ono što je njima po mjeri i što oni žele - rekao je gradonačelnik Јerinić.

Sa sinovima devetogodišnjim Draganom i godinu i po mlađim Dariom živi u tuđoj i neuslovnoj kući koja prokišnjava i koja nema kupatila. Nesrećnim slučajem Duško je ostao bez ruke, ali uspije da zaradi za život. Ima konje i izvlači drva iz šume. U pomoć su mu mnogi pritekli, bilo novcem, namirnicama ili opremom za kuću.

Duško je zahvalan svima, ali jednu pomoć posebno ističe.

- Riječ je o gospodinu Dodiku. On je među prvima svoj dio posla uradio, nigdje nije rekao, nije zvao, nije obećao, ali je ispao čovjek - naglasio je Duško.

U novoj kući mališani bi imali i svoju sobu i mnogo uslovniji smještaj. Prije useljenja trebaće opremiti kupatilo, uraditi podove i još neke sitnice, ali bi problem ove porodice bio trajno riješen. Duško ne krije da jedva čeka da u novom domu ugosti sve one koji su mu pomogli.