latinica  ћирилица
09/12/2019 |  13:49 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Radončić: Naredne sedmice odluka o ministru bezbjednosti

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je danas da će odluka o njegovom imenovanju za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, vjerovatno, biti donesena iduće sedmice, odnosno u ponedjeljak, 16. decembra.
Fahrudin Radončić - Foto: RTRS
Fahrudin RadončićFoto: RTRS

- Delegacije SDA i HDZ-a vjerovatno će se sastati u četvrtak /12. decembra/. Ono što je sigurno je da će se SDA, SBB i DF u petak /13. decembra/ naći na nivou lidera i prvih saradnika, gdje će se razgovarati ozbiljnije i o koaliciji i o nekim programskim stvarima koje se sada ne spominju - rekao je Radončić uoči sjednice Predsjedništva SBB-a u Sarajevu.

On je izrazio očekivanja da će se tokom ove sedmice javiti i Zoran Tegeltija da bi vidio kakav je njegov plan kao budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara, ne samo u sektoru bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, nakon toga bi u ponedjeljak /16. decembra/ imao sve ulazne informacije i donio odluku da li SBB i on, personalno, ulaze "u tu priču".

Odgovarajući na pitanje zbog čega se čeka naredna sedmica za odluke s obzirom na to da je najavljivano da bi imena ministara u budućem sazivu Savjeta ministara BiH mogla biti poslana na provjere već ove sedmice, Radončić je rekao da to nije samo do SBB-a, nego i do drugih učesnika.

- /Željko/ Komšić je, mislim, u Avganistanu, tako da je to objektivni razlog da tek u petak možemo da sjednemo i da razgovaramo - pojasnio je Radončić.