latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:17 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Ostvarena saradnja univerziteta u Banjaluci i Kini (VIDEO)

Delegacija Univerziteta u Banjaluci u sastavu Radoslav Gajanin rektor Univerziteta, Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta i Ljiljana Stević, direktorka Konfucijevog instituta su posjetili Tjenđin Univerzitet za tehnologiju i edukaciju i zajedno sa partnerima tog univerziteta održali treći sastanak Savjetodavnog odbora Konfucijevog instituta.

Tokom sastanka je istaknuta važnost saradnje s ciljem realizacije uvođenja odsjeka za kineski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Nakon sastanka delegacija je obišla kampus i zgrade mašinskog i tehnološkog fakulteta, te se uvjerila u postojanost izvrsnih kapaciteta za prijem stranih studenata koji razmjenom dolaze na programe koje nudi ovaj kineski univerzitet.

Tokom posjete Tjenđin medicinskom univerzitetu, predstavljeni su potencijali Medicinskog fakulteta u Banjaluci i plan za saradnju sa Medicinskim univerzitetom u Tjenđinu.

Dogovorena je saradnja u tri oblasti: radijacione onkologije, intenzivne medicine i pretkliničkih istraživanja.

Delegacija Univerziteta je danas u gradu Čangša prisustvovala Globalnoj konferenciji Konfucijevih instituta koja okuplja rektore, dekane i direktore iz više od 140 zemalja širom svijeta.