X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
09/12/2019 |  19:52 ⇒ 20:05 | Izvor: RTRS

Ljubinje dobilo novu skupštinsku većinu

Lokalna skupština u Ljubinju, poslije tri mjeseca pauze, dobila je novu, petu skupštinsku većinu, od lokalnih izbora 2016.godine. Većinom glasova, usvojeni su nacrt rebalansa budžeta za ovu i Nacrt budžeta za 2020.godinu.

Prevagnuo je glas Rade Popović, doskorašnje odbornice DNS-a. Biće osmi glas, sa jednim iz Socijalističke partije, još jednim nezavisnim i pet iz SDS-a.

- Privatne želje pojedinih odbornika, to svako zna u malom Ljubinju, to će kazniti te ljude na sljedećim izborima. Koliko će nova većina trajati, nije izvjesno. U prethodne tri godine stranački dresovi često su mijenjani - kaže Božo Ćuzulan, odbornik SNSD-a.

Stevo Drapić, klub odbornika SDS-a, ističe da je to u zajedničkom interesu svih.

- Nama je svako dobro došao da radimo u zajedničkom interesu, u tom pravcu je išao i razgovor sa odbornicom Radom, ona je prihvatila. Što znači da ćemo imati Pavlovićevu u sazivu nove skupštinske većine - naglasio je Drapić.

Već danas najavljene su smjene skupštinskg rukovodstva. U opoziciju se vraćaju tri odbornika DNS-a, dva SNSD-a, i po jedan iz Demosa i Ujedinjene Srpske. U DNS-u nisu očekivali ovakav rasplet.

- Nemam komentara, odbornici imaju pravo na to uvijek, osma ruka je skupštinska većina, ja im želim svaku sreću - naglasio je Slaviša Јanjić, predsjednik Skupštine opštine Ljubinje.

Јanjić je potvrdio da će naredna sjednica biti održana uskoro. Do kraja godine očekuje se usvajanje rebalansa za ovu i budžeta za narednu godinu. Danas su usvojeni u formi nacrta. Budžet za narednu godinu projektovan je na oko 2,1 milion maraka.