latinica  ћирилица
09/12/2019 |  20:30 | Autor: RTS

Navijači Olimpijakosa spremni za dolazak srpske braće

Ispred kapije na stadionu "Karaiskakis" u Pireju gdje će ući navijači Crvene zvezde noćas je okačen transparent dobrodošlice: "Welcome brothers".
Stadion Karaiskakis u Pireju (foto:facebookgate7) -
Stadion Karaiskakis u Pireju (foto:facebookgate7)

Grčki i srpski velikani, Olimpijakos i Crvena zvezda, igraju u srijedu meč odluke za proljeće u Evropi.

Naime, duel u okviru posljednjeg, šestog kola grupe B Lige šampiona donijeće jednom timu prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, koji je namijenjen trećeplasiranom timu svake grupe LŠ.

Zvezda uoči tog meča ima tri boda, osvojena baš protiv Olimpijakosa u Beogradu (3:1), dok je grčki tim na jednom iz duela sa Totenhemom kod kuće (2:2). 

Iako je ulog veliki, navijači Olimpijakosa okupljeni u navijačku grupu "Gate 7" žele da uzvrate veliko gostoprimstvo svojoj srpskoj braći "delijama", te su ispred ulaza na stadion istakli parolu "Dobro došli, braćo" (Welcome brothers).

Prema posljednjim informacijama, u Pireju će Zvezdu pratiti oko dvije hiljade navijača srpskog šampiona.

Kako su na svojoj Fejsbuk stranici objavile pristalice Olimpijakosa, planirano je okupljanje navijača dva kluba na trgu Sintagma od 16 časova po lokalnom vremenu, odakle će se u zajedničkom korteu ići do stadiona u Pireju.

Nešto slično viđeno je prvog dana oktobra u Beogradu, kada su pristalice dva kluba napravile svojevrsnu žurku na ulicama srpske prestonice.

Utakmica Olimpijakos – Crvena zvezda igra se u srijedu od 21.00 čas.