X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:17 ⇒ 12:22 | Izvor: SRNA

Đurić: Optužnica za ubistvo Ivanovića - nastavak hajke na Srbiju

Svi tragovi u vezi sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića vode ka Prištini, koja prikriva dokaze, te stoga ne iznenađuje histerična kampanja sa željom da sav teret bude sručen na nekolicinu Srba sa Kosova i Metohije koji su im dostupni, kaže direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet Marko Đurić.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

On za Televiziju Prva ocjenjuje da optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Ivanovića koje se objavljuju u prištinskim novinama pokazuju potpunu atrofiju i nemoć pravosuđa u Prištini i predstavljaju nastavak linča i hajke na Srbe i Srbiju.

Odgovarajući na pitanje zašto na optužnicama nema Milana Radoičića, iako je ranije njegovo ime pominjano u tom kontekstu, Đurić kaže da se Priština igra optužnicama kako im politički odgovara.

- Koriste to za političku manipulaciju - ističe Đurić.

Komentarišući odlazak na saslušanje u Hag bivšeg šefa obavještajne službe ŠIK u terorističkoj OVK Kadrija Veseljija, Đurić kaže da se ne nada pravdi za Srbe.

- Dvadeset godina niko nije ozbiljno procesuiran zbog zločina nad Srbima. Ovih dana se pominje Račak, traje kampanja protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer je stao u odbranu Ivana Todosijevića, koji je rekao da je Račak izmišljeni povod za agresiju 1999. godine, a niko ne spominje Radonjičko jezero, na primjer - naveo je Đurić.

Đurić je konstatovao da lider "Samoopredjeljenja" Aljbin Kurti ne želi da pregovara sa Vučićem jer je upravo on najjači pregovarač Srbije, sa najviše iskustva, podrškom građana, ali i međunarodne zajednice.

- On bi želio da Srbiji budu vezane ruke u razgovorima. On bi htio i da imenuje sa kim bi da razgovara, možda bi sa onima u Beogradu kojima se sviđa - kaže Đurić.