latinica  ћирилица
10/12/2019 |  14:31 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Grujičić priredio prijem i razgovor sa privrednicima

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić sa članovima opštinskog rukovodstva danas je priredio tradicionalni prednovogodišnji prijem i razgovor sa privrednicima sa područja ove lokalne zajednice na kome je razgovarano o trenutnom stanju, planovima i problemima sa kojima se suočavaju u poslovanju.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Grujičić je pozvao privrednike na saradnju i izrazio spremnost opštine da im pruži podršku u skladu sa zakonskim mogućnostima.

- Pružamo određene olakšice prilikom registracije i početka rada novih firmi i naše mogućnosti su ograničene da bismo pružili značajniju podršku većim firmama, ali možemo pružiti neku vrstu pomoći da se određene teškoće lakše riješe i prevaziđu - rekao je Grujičić.

On je precizirao da je opština obezbijedila prostor i infrastrukturu za otvaranje šest novoregistrovanih mini-firmi, od kojih su dvije počele sa radom, te pozvao srebreničke privrednike na međusobnu saradnju i zajedničko pronalaženje određenih rješenja i poslova koji mogu doprinijeti boljoj uposlenosti, efikasnijem radu, pronalsku tržišta i uspješnijem poslovanju.

Čestitajući privrednicima predstojeće praznike, Grujičić je poželio uspjeh u poslovanju u idućoj godini i pozvao da zajednički rješavaju određene poslovne zadatke i izazove radi unapređenja privrednog razvoja.

Istakao je da samo profitabilna privreda i zapošljavanje donose nove vrijednosti i prihode od kojih zavisi funkcionisanje opštine i drugih zajedničkih službi, ali i opstanak stanovništva na ovom području.

Privrednici su iznijeli probleme sa kojima se susreću, kao i potrebe i planove, te su dali neke prijedloge šta opština treba da preduzme za poboljšanje privrednog ambijenta, ali i za uvezivanje postojećih privrednih subjekata radi bolje uposlenosti i efikasnijeg i produktivnijeg rada.

Na kraju ovog sastanka za privrednike je održana video-prezentacija privrednih potencijala i mogućnosti na području srebreničke opštine.

Prijemu je prisustvovalo tridesetak vlasnika i predstavnika firmi, odnosno skoro svih koje djeluju na području ove opštine.