latinica  ћирилица
10/12/2019 |  14:34 ⇒ 14:35 | Autor: SRNA

Arlov: Paketići za 150 srpske djece iz Gline u Hrvatskoj

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji obradovaće nikoljdanskim paketićima oko 150 srpske djece u opštini Glina u Baniji, izjavio je Srni predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

Arlov je naveo da su humanitarnom akcijom "Za dječiji osmjeh na Kosovu i Metohiji" i podrškom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, osim djece na Kosmetu, ove godine obuhvaćena srpska djeca u Baniji u Hrvatskoj.

- Paketiće ćemo podijeliti 21. decembra u 17.00 časova u Domu kulture u Glini. Kulturno-umjetnički program i okupljanje srpske djece u Glini organizovalo je Vijeće Srpske nacionalne manjine u toj opštini u kojoj je nekada bilo većinsko srpsko stanovništvo. Ovo Vijeće se obratilo Odboru i mi smo sa zadovoljstvom prihvatili da pomognemo - rekao je Arlov.

On je dodao da je tokom 10 godina Odbor na Kosmetu podijelio oko 20.000 paketića.

Arlov je podsjetio da putem humanitarnog broja 1412 do 31. decembra traje akcija za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9 januar" u Kosovskoj Mitrovici za 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

- Ovu akciju pomažu i lokalne zajednice, preduzeća, osnovne i srednje škole Republike Srpske - naveo je Arlov.

On je apelovao na sve građane Srpske da pozivom na broj 1412 pomognu izgradnju centra, a lokalne zajednice da donacijom podrže ovaj humani projekat.