latinica  ћирилица
10/12/2019 |  15:18 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu.
Benedi Đukanović - Foto: RTRS
Benedi ĐukanovićFoto: RTRS

- Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12. januara 2020. godine - rekli su u Vrhovnom sudu.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem, direktni izvršioci zločina.

Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša kojem je na teret stavljeno da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik Sektor sekjuritija, Rodoljub Gajić iz Banjaluke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i obezbjeđenju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubistvu, kako su objavili pojedini mediji, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara.

Povezane vijesti:

Optužnica za ubistvo Krunića do 10. januara