latinica  ћирилица
10/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:51 | Autor: RTRS

Ljubojević: Napadi na mene neće promijeniti sramotu PDP-a

Nakon što je jedan banjalučki portal objavio seksistički tekst o odbornici SNSD-a u skupštini grada Banjaluka Anji Ljubojevi ona se danas oglasila.
Anja Ljubojević (foto:banjaluka.net) -
Anja Ljubojević (foto:banjaluka.net)

Iako je tekst vrlo brzo uklonjen sa portala Ljubojevićeva je za banjaluka.net istakla da je ovo pokušaj skretanja sa teme njene prethodne izjave, gdje je GO SNSD-a, pozvao Ivana Begića da se izvini zbog skrnavljena spomenika na Trgu Krajine.

- Kao neko ko voli svoj grad imala sam potrebu da reagujem. To mi je bila moralna obaveza. Napadi na mene neće promijeniti sramotu koju je Begić nanio PDP-u, a sa ovim samo tonu sve dublje. Sramno je da se ovako postupa sa mladim ljudima, nazivajući ih nebitnim - rekla je Ljubovićeva.

Smatra da šovinizam i seksizam nemaju veze sa političkim opcijama.

- Važno je da društvo reaguje i osudi ovakve ispade. Zahvaljujem se svim stranačkim kolegama koji su podršku uputili i javno i privatno. Posebno hvala ljudima koji nisu skloni SNSD-u, a nesebično su reagovali, jer im je ljudskost važnija od stranačke pripadnosti. Problem šovinizma i seksizma, kao diskriminacije po bilo kojem osnovu je nešto protiv čega se trebamo svi boriti. Konstatno kritikujemo starije generacije političara, a mlađe generacije ispadaju još gore. Želimo li bolju Banjaluku i Republiku Srpsku, moramo i mi biti bolji - zaključila je Ljubovićeva.