latinica  ћирилица
10/12/2019 |  16:04 ⇒ 16:08 | Autor: SRNA

Milunović: Nastavak saradnje sa reprezentacijom Srbije u sjedećoj odbojci

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da će Ministarstvo na čijem je čelu nastaviti saradnju sa reprezentacijom Srbije u sjedećoj odbojci.
Banjaluka - Milunović - prijem - Foto: SRNA
Banjaluka - Milunović - prijemFoto: SRNA

Milunović je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo bilo u mogućnosti da od 2010. godine pomogne Savez sjedeće odbojke invalida Srbije, navodeći da je sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama Srpske i Srbije omogućeno da se i odbojkaši iz Srpske uspješno takmiče pod zastavom Srbije.

- Šesto mjesto koje je reprezentacija Srbije osvojila na prethodnom Evropskom prvenstvu u Budimpešti utoliko je značajnije što su sa vrlo skromnim sredstvima uspjeli da pobijede i finansijski mnogo jače reprezentacije, koje imaju i mnogo više novca i veće mogućnosti za pripreme - rekao je Milunović nakon prijema za članove reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci.

Milunović je izrazio uvjerenje da će reprezentativci Srbije u sjedećoj odbojci, ukoliko ne izostane finansijska podrška institucija i u Srbiji i u Srpskoj, već na narednim prvenstvima obradovati navijače iz Srpske i Srbije najvišim odličjima.

Zamjenik predsjednika Saveza sjedeće odbojke invalida Srbije Dragan Dostanić zahvalio je Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske za velikuj podršku.

On je naveo da će naredna godina reprezentaciji Srbije poslužiti za pripreme za Evropsko prvenstvo koje će 2021. godine biti održano u Turskoj.

Direktor reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci Slobodan Јovandić podsjetio je da je ova reprezentacija osvojila šesto mjesto na prvenstvu Evrope koje je u julu održano u Budimpešti, te je dodao da prema procjenama stručnjaka, Srbija ima jednu od najperspektivnijih ekipa i da se tek na narednim takmičenjima očekuju veći rezultati.

- To nećemo moći ostvariti bez podrške nadležnih ministarstava kako Srpske, tako i Srbije - rekao je Јovandić i dodao da je naredne godine planirano odigravanje Lige nacija, te organizovanje priprema za naredno prvenstvo Evrope.

Kapiten reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci Stevan Crnobrnja rekao je da je zahvaljujući podršci Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i ministra Milunovića reprezentacija Srbije ostvarila značajan rezultat na prethodnom prvenstvu Evrope.

- Imamo mladu ekipu sa ogromnim potencijalom i nadam se da ćemo ga u narednom periodu iskoristiti uz podršku resornih ministarstava i nadležnih institucija Srpske i Srbije - rekao je on.