latinica  ћирилица
10/12/2019 |  16:06 ⇒ 16:07 | Autor: sputniknews.com

Mitropolija spotom poziva vjernike na odbranu svetinja u Crnoj Gori (VIDEO)

Srpska pravoslavna crkva napravila je video kojim poziva vjerni narod u Crnoj Gori na Svetu liturgiju u Nikšiću, koju će služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika budimljansko-nikšićki Јoanikije 21. decembra u sabornom Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.
Kotor: Mitropolija crnogorsko-primorska (Foto: mitropolija.com) -
Kotor: Mitropolija crnogorsko-primorska (Foto: mitropolija.com)

Sveta liturgija biće održana povodom prijedloga zakona Vlade Crne Gore kojim se planira oduzimanje imovine SPC u Crnoj Gori.

- Da se u susret Božiću zajedno Bogu pomolimo i da pred cijelom javnošću podignemo glas protiv vapijuće nepravde koja se našoj crkvi želi nametnuti pod vidom zakona o slobodi vjere. Ustanimo zajednički protiv otimanja crkava i manastira, skrnavljenja svetinja i grobova naših predaka. Da zajednički hrabro odbijemo podmukli udar na Srpsku pravoslavnu crkvu, na svetu vjeru našu i naših otaca, na pravoslavlje, da bismo zajedno primili blagoslov Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca - stoji u videu SPC.

Podsjećamo, planirano je da se prijedlog zakona o slobodi vjeroispovesti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore nađe 24. decembra. Za sada su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije (SD) najavili da će za njega glasati.