X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/12/2019 |  17:22 ⇒ 17:24 | Izvor: SRNA

Prnjavorčanka u 41. godini rodila sedmo dijete

Četrdesetogodišnja Slađana Milanković iz Palačkovaca rodila je u porodilištu Doma zdravlja u Prnjavoru sedmo dijete, dječaka po imenu Brane.
Prnjavor: Slađana Milanković rodila sedmo dijete - Foto: SRNA
Prnjavor: Slađana Milanković rodila sedmo dijeteFoto: SRNA

Ova porodica već ima tri kćerke i tri sina, od kojih najstarije ima 20 godina.

Milankovićeva kaže da je porođaj protekao bez poteškoća, kao i da je beba teška 3,2 kilograma i dugačka 55 centimetara.

Ljekar Ljubiša Cvijanović ističe da Slađana spada u grupu starijih rodilja, ali i da treba poslužiti kao primjer mlađim ženama.

- U trudnoći su obavljeni svi prenatalni skrininzi da se rodi zdravo, normalno dijete. Rizik uvijek postoji, ali ništa više nego kod drugih porođaja - navodi Cvijanović.

On kaže da, iako su u protekla tri dana rođene tri bebe, ovo porodilište bilježi pad obavljenih porođaja tokom ove godine.

- Razloga za to ima više. Trudnicama je omogućeno da biraju gdje će se porađati, prisutne su i ekonomske migracije na koje ne možemo uticati. S druge strane, mi se trudimo da svi porođaji kod nas proteknu bezbjedno i za porodilju i za bebu - ističe Cvijanović.

Milankovićevu su u porodilištu danas posjetili načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić i uručili joj poklon za bebu.

Tomaš kaže da je ovo jedan od načina da se da podrška ovoj, ali i svim drugim porodicama koje se odluče na brojnije potomstvo.

- Današnja lijepa slika u porodilištu govori da smo na pravom putu u borbi da se zadrži ovo porodilište - navodi Tomaš.

Opština Prnjavor već godinama novčano sa oko 500 KM stimuliše sve bračne parove koji dobiju treće i svako naredno dijete. Za ove porodice u utorak, 17. decembra, biće upriličen prijem i uručena predviđena novčana sredstva.