X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/12/2019 |  18:53 ⇒ 19:40 | Izvor: SRNA

Prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu 27. decembra na Јahorini

Prvo prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu biće održano 2020. godine od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru "Dvorišta" na Јahorini, rekao je danas vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran i najavio da će ministarstvo imati značajnu ulogu u organizaciji.
Pale - sjednica Organizacionog odbora prvog prvenstva Јugoistočne Evrope u biatlonu - Foto: SRNA
Pale - sjednica Organizacionog odbora prvog prvenstva Јugoistočne Evrope u biatlonuFoto: SRNA

Đuran je naveo da je ovaj događaj značajan za ljubitelje svih sportskih disciplina.

- Ovo je dio većeg projekta koji Јahorinu treba da pozicionira kao sportski i turistički centar u jugoistočnoj Evropi -  rekao je Đuran prije konstitutivne sjednici Organizacionog odbora prvog prvenstva Јugoistočne Evrope u biatlonu.

Zamjenik sekretara Smučarskog kluba "Romanija" Pale Tanja Karišik Košarac rekla je da je ovaj klub izabran da bude tehnički organizator Prvog kontinentalnog prvenstva jugoistočne Evrope u biatlonu.

Ona navodi da će prvenstvo biti održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru "Dvorišta" na Јahorini, te da je veliki korak za njihov klub što će učestvovati u ovom značajnom sportskom događaju.

Prema njenim riječima, na prvenstvu se očekuje učešće 15 zemalja, a ukoliko ne budu imali dovoljno snijega termin održavanja će biti odgođen.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara istakao je da je održavanje prvenstva Јugoistočne Evrope koji se održava na teritoriji opštine značajno za lokalnu zajednicu, i da je Јahorini, Dvorištima i Palama potrebno što više sportskih takmičenja.

On je istakao da će opština i dalje podržavati sve sportske ili slične događaje.

Na sjednici Organizacionog odbora za predsjednika je izabrana Sonja Davidović, za potpredsjednike Boško Јugović i Ljubiša Tanić, kao i članovi odbora.

Generalni pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.