latinica  ћирилица
10/12/2019 |  19:24 | Autor: RTRS

Kuzmić: Nikome nije svejedno kada igra u Beogradu

U 13. kolu Evrolige Crvena zvezda dočekuje Baskoniju, ekipu koja uvijek pretenduje na plej-of. Ognjen Kuzmić kaže da će njegovoj ekipi za pobjedu protiv ovog rivala biti potrebno sve.

Crvena zvezda inače ima dobre uspomene i utakmica sa Baskonijom. Osam puta su do sada igrali ovi rivali i Zvezda je dobila pet puta, a u sezoni 2013/14. crveno-bijeli su dobili oba meča sa baskijskom ekipom.

- Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata, ali sjetite se nas prije Kaunasa? Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Diop i Fal visoki, odlični skakači, DŽening je takođe tu već dvije i po sezone. Znači dobra iskusna fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobjedu. Ponavljam, sa publikom i igrom koja nam je donijela pobjede prethodnih nedjelja, prvo u odbrani, imamo šansu - rekao je o protivniku Ognjen Kuzmić.

Centar Crvene zvezde kaže i da će veoma bitna biti podrška sa tribina.

- Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi. Mnogo nam je važna atmosfera, i navijanje, nekada kada nemaš više šta da daš, ponesu te tribine i nađeš još nešto da dođeš do pobjede. Nikome nije svejedno kada igra protiv Zvezde u Beogradu. Zato pozivam naše Zvezdaše da dođu da nam pomognu, jer ovde je u Evroligi svaka utakmica teška, a do svake pobjede je lakše doći sa njima.

Zvezda je imala prilično slab početak Evrolige kada je poslije devet mečeva imala skor 2-7. Ipak poslije toga su crveno-bijeli vezali tri trijumfa.

- Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo prije samo tri nedjelje imali skor 2-7, a pogledajte sada sa tri vezane pobjede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane Baskonija je zabilježila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donijela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobijediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. Šta je više iznenađenje?

Duel Zvezde i Baskonije je u četvrtak od 19 časova u "Štark areni".

Izvor: N1