X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/12/2019 |  22:12 | Izvor: SRNA

Vučiću zlatna medalja za zasluge grada Atine

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručena Zlatna medalja za zasluge grada Atine.
Aleksandar Vučić (foto: Sputnik / Dejan Simić) -
Aleksandar Vučić (foto: Sputnik / Dejan Simić)

Atinski gradonačelnik Kostas Bakojani istakao je da je Zlatna medalja koju je dodijelio predsjedniku Srbije, priznanje za doprinos velikom prijateljstvu koji povezuje srpski i grčki narod, kao i znak poštovanja prema njegovoj ličnosti.

Vučić je poručio da je odlikovanje velika čast za Srbiju i njega lično, ali i ogromna obaveza i podstrek za rad na daljem unapređenju dobrih, ali prije svega, bratskih odnosa dvije zemlje i dva naroda, javio je RTS.

Prethodno, predsjednik Srbije položio je vijenac na Spomenik neznanom junaku u glavnom gradu Grčke.

Vučić će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Vučić i Micotakis će kopredsjedavati trećoj sjednici Visokog savjeta za saradnju Srbije i Grčke, a zatim će potpisati Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva dvije zemlje, te Program saradnje između dvije vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

Tokom boravka u Atini planiran je i susret Vučića sa predsjednikom Koalicije radikalne ljevice Aleksisom Ciprasom, kao i sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Јeronimom Drugim.

U delegaciji koju predvodi Vučić su i ministar spoljnih poslova – Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.