latinica  ћирилица
11/12/2019 |  08:13 ⇒ 08:16 | Autor: SRNA

Humanitarni koncert i priredba za Ivanu Bjelogrlić

Humanitarni koncert i priredba za prikupljanje pomoći teško oboljeloj trogodišnjoj djevojčici Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva biće održani večeras i sutra u ovom gradu, najavljeno je iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.
Poziv za Ivanu Bjelogrlić - Foto: nezavisne novine
Poziv za Ivanu BjelogrlićFoto: nezavisne novine

Na koncertu, koji je zakazan za 19.00 časova u Sportskoj dvorani "Slavija" u Istočnom Novom Sarajevu, trebalo bi da nastupe pjevači Slađa Alegro, Slađana Mandić, Peđa Medenica, Adil Maksutović i Bojan Leksington.

Humanitarna priredba, koja će biti održana sutra u 19.00 časova u dvorani "Slavija", okupiće mališane iz vrtića "Art korner", "Vratite nam osmijeh", "Igra nam je hrana", "Maca", "Mašin svijet", "Nova radost" i "Patrijarh Pavle".

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnostikovan je karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

Da bi se pomoglo njeno liječenje organizovane su broje humanitarne akcije i razne druge aktivnosti.

U akciju su se uključile brojne ustanove, institucije i pojedinci, a od početka decembra aktivan je i M:tel humanitarni broj 1458.

Fond solidarnosti Republike Srpske uplatio je 295.250 evra za njeno liječenje u klinici "Gustav Rosi", koja važi za najbolju iz oblasti dječje onkologije.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici novac mogu uplatiti na žiro račun broj 1541029988405703 u Inteza Sanpaolo banci Sarajevo.