latinica  ћирилица
11/12/2019 |  10:15 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

NSRS usvojila više nacrta zakona, izvještaja i odluka...

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama kojim se preciznije definišu prethodne aktivnosti nadležnih ministarstava i svih drugih organa, javnih preduzeća i institucija nadležnih za izdavanje odobrenja, dozvola i saglasnosti potrebnih za realizaciju predmeta koncesije.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

- Ovo uključuje i mišljenje jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji će se obavljati koncesiona djelatnost, za koncesije koje dodjeljuje Vlada Republike Srpske - navodi se u obrazloženju ovog akta.

Skupština je usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj kojim se proširuje krug lica koja mogu biti javni i privatni partner, te propisuje da u postupku izbora privatnog partnera mogu učestvovati domaća i strana, te fizička i pravna lica.

Poslanici su usvojili i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim se stvaraju dodatni uslovi za uspostavljanje efikasnijeg sistema zaštite životne sredine na teritoriji Srpske.

Skupština je usvojila i Izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu u prošloj godini u kojem se, između ostalog, navodi da je ova institucija, kada je riječ o riješenih 2.120 parničnih predmeta čija je vrijednost 316 miliona KM, dobila spor u 992 predmeta u vrijednosti od 241 milion KM.

Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić koja su bila predviđena zato što načelnici ovih opština nisu opozvani nakon sprovedenog postupka.