latinica  ћирилица
11/12/2019 |  10:31 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Potpisan sporazum o saradnji na razvoju ženskog preduzetništva

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i direktorka DŽender centra Srpske Mirjana Lukač potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji na sprovođenju programa u vrijednosti 24.844 KM radi postizanja ravnopravnosti polova u oblasti privrede.

Lukačeva je rekla, nakon potpisivanja, da program podržava organizacija UN žene, koja je prepoznala program edukacije ženskih preduzetnika u sticanju znanja u oblasti upravljanja finansijama, kao i njihovom boljem umrežavanju posredstvom niza konferencija koje slijede.

- Veoma je važno da zajedničkim radom nastavimo saradnju i u narednoj godini i da brojnim projektima koji su pred nama poboljšamo poslovanje žena preduzetnika u Srpskoj, radi stvaranja boljih uslova poslovanja i razvoja privrede - naveo je Petričević.

On je podsjetio da je Ministarstvo privrede i preduzetništva nosilac Strategije razvoja ženskog preduzetništva u Srpskoj.

Lukačeva je rekla da je sredstva za sprovođenje programa razvoja ženskog preduzetništva obezbijedila Vlada Švedske, a da je sa Petričevićem dogovoreno da ovo potpisivanje bude početak zajedničke saradnje.

- Sredstva će biti namijenjena razvoju ženskog preduzetništva u skladu sa Strategijom koja se odnosi na period 2019-2023. godina, u okviru raznih programa edukacija. Nadamo se da će naša saradnja biti nastavljena, a imamo naznake od donatora da će biti doznačena još veća sredstva za ove namjene - navela je Lukačeva.