latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:12 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Trebinje: Smještajni kapaciteti za praznike skoro popunjeni

U susret predstojećim praznicima smještajni kapaciteti u Trebinju su skoro popunjeni. U pojedinim hotelima se traži mjesto više.

Po tradiciji, jug Hercegovine tokom novogodišnjih i božićnih praznika posjete turisti, uglavnom iz susjednih zemalja.

Prema podacima trebinjske Turističke organizacije, za novogodišnju noć trenutno je rezervisano oko 80 odsto smještajnih kapaciteta.

- Trebinje izrasta u turističku destinaciju koja može, donekle da parira velikim turističkim centrima u okruženju. Veliki broj ugostiteljskih objekata i hotela, gotovo svi koji su aktivni u tim zimskim mjesecima organizuju individualne dočeke i tu je, prema našim saznanjima, oko 80 odsto već popunjeno - kaže Žarko Vico, samostalni stručni saradnik Turističke organizacije Grada Trebinja.

U pojedinim hotelima smještajni kapaciteti su već popunjeni.

- Hotel Leotar tradicionalno organizuje doček Nove godine. U ponudi su dvodnevni i trodnevni aranžmani sa uključenom svečanom večerom. Kako smještajni tako i restoranski dio je kod nas potpuno predrezervisan. U pitanju su organizovani dolasci preko Turističke agencije iz Srbije. Oove godine dio je rezervisan za naše stalne goste iz Crne Gore - pojasnila je Branka Kovačević, zamjenik direktora hotela "Leotar"

Gradska uprava i ove godine organizuje doček na otvorenom, pod platanima.

Trebinjce, ali i sve goste, u najluđu noć uvešće sarajevska grupa Hari Mata Hari.