latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:20 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Zvornik: Nedovoljno zagrijane fiskulturne sale u školama

Zahvaljujući izgradnji dvije nove fiskulturne sale i ulaganju u postojeće, na području Zvornika uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja znatno su poboljšani.

Ono na što roditelji imaju primjedbu, ali i dio nastavnika, jeste to da su sale nedovoljno zagrijane.

Iako su stava da je neophodno povesti mnogo više računa o zagrijavanju fiskulturnih sala i učionica, roditelji nisu željeli pred kameru. Kažu, da ne bi napravili djeci još veći problem.

U Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Kozluku ističu da je tačno da je sala nedovoljna zagrijana, a nastava otežana.

- Nažalost, tako je. Naša fiskulturna sala izgrađena je još 1974. godine i od tada se nije ništa ulagalo. Ona se u stvari zagrijava kaloliferima koji su dotrajali - kaže Slavica Milić, direktorka Osnovne škole "Petar Kočić" Kozluk.

I dok je za stare i dijelom oštećene objekte razumljivo da ih je teže zagrijati, prava je enigma kako je moguće da se sa istim problemom "suočava" novoizgrađena fiskulturna sala u Branjevu, u kojoj nastavu pohađaju učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić".

- Fiskulturna sala i kotlarnica na sasvim suprotnim stranama. Tu dolazi do određenog gubitka toplote. Mi zagrijavamo salu, ali kad su niske temperature ne uspijevamo da postignemo odgovarajuću temperaturu - ističe Dragica Tubić, direktorka Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević.

Predstavnici škola obratili su se nadležnima i očekuju njihovu pomoć.

- Problem moramo riješiti, a problem se samo može riješiti nabavkom, konkretno u Osnovnoj školi u Kozluku tri kalolifera. A za Branjevo vidićemo, ako ne bude moglo putem postojećeg kotla, onda ćemo sigurno ići na neko alternativno riješenje i tražiti vjerovatno kalolifer - naveo je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Sve navedeno trebalo bi biti odrađeno najdalje do kraja zimskog raspusta i početka drugog polugodišta.

Učenici, roditelji i nastavnici nadaju se da će tako i biti.