latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:52 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Novi video-nadzor u Doboju; Ukupno 71 kamera pokriva sve ulaze u grad

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić predstavili su danas savremeni sistem video-nadzora na području ovog grada.

Ukupuno  71 kamera pokriva sve ulaze u grad, kao i javne ustanove

- Kamere na 34 lokacije služiće za kontrolu saobraćaja i kretanje lica koja čine krivična djela. Video nadzor ima više od 35 opština u Srpskoj, a cilj je da se uspostavi video nadzor u svim gradovima kako bi se bezbjednost građana stavila na viši nivo, a sve to dio je projekta "Pametni grad" - rekao Lukač.

Projekat "Pametni grad", Doboj (Foto: RTRS)

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su postavljene tri vrste kamera koje su povezane sa informacionim sistemom MUP-a Srpske.

- 20 ANRP tzv. pametnih kamera predviđeno za prepoznavanje registarskih tablica, 18 PTZ kamera koje imaju sposobnost rotacije za 360 stepeni, a ostalih 33 kamere za snimanje u gro planu - rekao je Radinković.

Gradonačelnik Boris Јerinić naglasio je da je video-nadzor finasirao grad Doboj sa 350.000 KM. On je naglasio da je Doboj među prvim lokalnim zajednicama u Srpskoj koje su završile uspostavljanje video-nadzora, koji je do danas bio u probnom radu.

- To je ono što sigurno garantuje svima nama u gradu Doboju veću bezbjednost, siguran sam da će one imati svoju svrhu i već su dale određene rezultate iako su bile u probnom radu - rekao je Јerinić.

Ministar Lukač posjetio je i gradsku upravu, gdje je sa gradonačenikom razgovarao o smještaju PU Doboj dva i žandarmerije.