latinica  ћирилица
11/12/2019 |  15:47 | Autor: RTRS

Milošević: Potrebno više sredstava za komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini Grada Banjaluka Darko Milošević smatra da bi Grad u predstojećem periodu trebalo da planira više budžetskih sredstava za odjeljenja za komunalne poslove i saobraćaj i puteve.
Darko Milošević - Foto: SRNA
Darko MiloševićFoto: SRNA

Milošević, koji je i predsjednik Komisije za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja, istakao je tokom skupštinskog zasjedanja da je Komisija donijela zaključak kojim se nadležnim odjeljenjima, kao i Odsjeku za javne nabavke nalaže da nađu način kako bi žalbeni postupci prilikom javnih nabavki pred Kancelarijom za žalbe bili rješavani u kraćem periodu nego što je to sada slučaj.

- U budućem periodu treba da povećamo budžet ova dva odjeljenja, kako bismo mogli da izađemo u susret građanima sto se tiče njihovih zahtjeva, jer većina problema u mjesnim zajednicama i jeste vezana za ova dva odjeljenja. A što se tiče zaključka Komisije, koji se odnosi na postupak javnih nabavki, jasno je da čitav postupak nije, prije svega, zakonski efikasno riješen, kao i da Kancelarija za žalbe nije u stanju da odgovori potrebama i vrši svoju funkciju na efikasan način. To je činjenica i na taj segment ne možemo direktno da utičemo, ali možemo da analiziramo problem i da vidimo šta Grad može da uradi po tom pitanju, kako ne bismo dolazili u situacije da građani trpe štetu zbog toga - rekao je Milošević.