latinica  ћирилица
11/12/2019 |  15:48 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Od 26. do 31. decembra "Zimski dani Višegrada"

U Višegradu će od 26. do 31. decembra na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu biti održana manifestacija "Zimski dani Višegrada". Pokrovitelj ove manifestacije biće opština Višegrad.

Ovom manifestacijom zimski dani biće upotpunjeni različitim sadržajima, od kojih je najveći dio prilagođen najmlađim sugrađanima, mada ima i onih koji su namijenjeni turistima koji dođu u Višegrad.

Tokom manifestacije biće održane pozorišne predstave, u programu će učestvovati učenici osnovne i srednje škole, mališani iz obdaništa, a najavljen je dječiji maskembal, te veče foklora.

- Za ovih pet dana je planiran veliki broj događaja i aktivnosti, a sve da bi se u ove praznične dane naša djeca osjećala još bolje - naglasio je načelnik Višegrada Mladen Đurević.

U turističkoj organizaciji Višegrad nadaju se dobroj posjeti turista kako onih koji dolaze u Višegrad tako i onih koji će biti u okolnim turističkim destinacijama.

Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad ističe da veliki broj turista koji borave na Zlatiboru nekoliko dana, iskoriste, kaže, bar jedan dan da obiđu i Višegrad.

Uporedo sa manifestacijom Zimski dani Višegrada, 26. put biće održan i Božićni turnir u malom fudbalu

- Ovaj turnir je uvijek dobro posjećen, ali ove godine se uključio veliki broj sportista koji podržavaju turnir, povećali smo i fond nagrada tako da će ovaj Božićni turnir biti jedan od boljih - dodao je načelnik Đurević.

OOsim zabavnog dijela, na manifestaciji “Zimski dani Višegrada” koja se održava treći put, biće i 10 štandova na kojima će se prodavati unikatni predmeti i rukotvorine.