latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:02 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Dodik donirao 100.000 KM za izgradnju Islamskog centra u Doboju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik donirao je 100 hiljada maraka za izgradnju Islamskog centra u Doboju, istakavši da su opredjeljenje Republike Srpske - mir, stabilnost, sloboda i jednaka prava za sve građane. Zahvaljujući na donaciji, iz Islamske zajednice poručuju da je ukupan ambijent u Srpskoj veoma pozitivan.

Nakon posjete Islamskom centru u Doboju, koji je u izgradnji, Dodik je rekao da je zadovoljan napretkom u saradnji vjerskih zajednica u ovom gradu, jer je samo na taj način moguće sačuvati mir i stabilnost.

- Saradnja vjerskih zajednica u Doboju je dobra i nema razloga da ne bude nastavljena. Svima nama je potrebna dobra saradnja i da očuvamo mir i stabilnost - rekao je Dodik novinarima u Doboju nakon što je posjetio Islamski centar u izgradnji u tom gradu.

On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo biti završena gradnja Islamskog centra.

- Zadovoljan sam napretkom u međusobnoj saradnji jer samo tako možemo da čuvamo naše načine života, mir i stabilnost - ocijenio je Dodik.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je i grad Doboj pomogao izgradnju Islamskog centra.

- Siguran sam da će ovaj centar biti brzo završen na dobrobit svih građana. Ovo će biti edukativni centar, a dobar suživot je odlika Doboja, što ćemo i očuvati - rekao je Јerinić.

Saradnjom sa gradskom i republičkom vlasti zadovoljni su i u Islamskoj zajednici, ističući da je ambijent u Srpskoj veoma pozitivan. Glavni dobojski imam Bajro Džafić zahvalio je Dodiku za uručena sredstva i podsjetio da je izgradnja centra počela 2015. godine.

- Zahvalan sam Dodiku i vlastima u Doboju na pomoći koju nam pružaju. Islamski centar biće na dobrobit svih građana - rekao je Džafić.

Muftija banjalučki Nusret Abdibegović istakao je da je ukupan ambijent u Republici Srpskoj pozitivan.

- Zahvalan sam srpskom članu Predsjedništva BiH na pomoći Islamskoj zajednici i vjerujem da ćemo uz pomoć zvaničnika Srpske u Banjaluci izgraditi medresu - rekao je Abdibegović.

Uz Dodika i Јerinića, Islamski centar u izgradnji posjetio je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.