latinica  ћирилица
11/12/2019 |  18:17 ⇒ 19:32 | Autor: Blic

Omladinci Zvezde pobijedili Olimpijakos

Omladinski tim Crvene zvezde je u 6. kolu Lige šampiona za fudbalere do 19 godina savladao u Atini vršnjake iz Olimpijakosa sa 1:0, te zauzeo drugo mjesto u grupi koje im je obezbijedilo evropsko proljeće, odnosno nastup u eliminacionoj fazi ovog nademtanja.
Omladinci Zvezde - Foto: Twitter
Omladinci ZvezdeFoto: Twitter

Izabranici Slavoljuba Đorđevića pokazali su u posljednje vrijeme sjajnu formu, savladavši Olimpijakos u Beogradu (2:1), potom i Totenhem (2:0), a onda i odigravši 1:1 sa Bajernom pred meč odluke u Grčkoj.

U Atinu su stigli sa željom da pobijede što bi im garantovalo evropsko proljeće, a tako su i zaigrali od prvog minuta.

U 41. su uspjeli i da povedu, kada je Andrija Radulović iskoristio lošu intervenciju rivala na oko 30 metara od gola, poslije čega se domogao lopte, istrčao petanaestak metara, a onda preciznom dijagonalom zatresao mrežu bratskog kluba, koji je već ranije ostao bez šansi za omladinsku LŠ.

Ispostavilo se da je ovaj gol obezbijedio trijumf gostima sa Marakane, koji su tako samo potvrdili plasman u nokaut fazu.

Naime, čak i da su izgubili u Atini, beogradski crveno-bijeli bi uspjeli da prođu dalje jer je njihov direktan rival za drugo mjesto, Totenhem, u meču koji je igran u isto vrijeme izgubio od lidera Bajerna sa 3:0 golovima Daniliuka, Arej-Mbija i Štilera.

Bajern će kao pobjednik grupe odmah u osminu finala, a Zvezda će kao drugoplasirani tim morati da nastupi i u šesnaestini finala.

Žrijeb za nokaut fazu je u ponedjeljak.