latinica  ћирилица
11/12/2019 |  19:48 ⇒ 19:51 | Autor: TANЈUG

Vajnstin pušten uz kauciju od dva miliona dolara

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin pristao je da ponudi dodatno osiguranje da neće pobjeći zbog slučaja seksualnog napada, koji su njujorški tužioci pokrenuli protiv njega, nakon što su pokušali da povećaju kauciju pošto on navodno nije nosio uređaj za elektronski nadzor.
Vajnstin (Foto:Gettyimages/ David Dee Delgado / Stringer) -
Vajnstin (Foto:Gettyimages/ David Dee Delgado / Stringer)

Tužioci su zatražili kauciju od pet miliona dolara za bivšeg holivudskog producenta, a ne prvobitnih milion dolara, ali je sudija Vrhovnog suda Džejms Burk pristao da pusti Vajnstina uz kauciju od dva miliona dolara, prenio je Rojters.

Vajnstin (67) je koristio šetalicu da uđe u sudnicu. Njegov advokat Dona Rotuno rekla je da ga sutra očekuje operacija leđa. Suđenje je zakazano za 6. januar iduće godine, a Vajnstin bi mogao da se suoči sa doživotnom kaznom zatvora ukoliko bude osuđen.

Vajnstin se izjasnio da nije kriv po optužnici da je seksualno napao dvije žene, jednu 2006. i drugu 2013. godine. On je, takođe, negirao navode za nedolično seksualno ponašanje prema oko 70 žena decenijama unazad, rekavši da je došlo do kontakta uz saglasnost.